Heropening Oudedijk

Heropening Oudedijk

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer) heeft de opgeknapte Oudedijk op vrijdag 23 november feestelijk heropend. Dat deed ze samen met Jock Geselschap van deelgemeente Kralingen-Crooswijk en Pedro Peters van de RET.

Verkeersveiligheid
De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de nieuwe inrichting van de buitenruimte. Er zijn vrijliggende fietspaden aangelegd en betere voorzieningen om over te steken en de tramhalte te bereiken. Daarmee is de verkeersveiligheid verbeterd. Ook zijn er 116 nieuwe bomen langs de Oudedijk geplant. Bij de tramhaltes zijn verhoogde perrons aangebracht. Daardoor is het mogelijk om gelijkvloers in te stappen waardoor de trams beter toegankelijk zijn voor mindervaliden en kinderwagens.

Citadis
Door de werkzaamheden kon tramlijn 7 bijna een jaar lang niet over de Oudedijk rijden. Op zaterdag 24 november keert de tram weer terug. De RET rijdt vanaf die dag met nieuw materieel door de straat, de Citadis. Ter gelegeheid van de officiele opening, op vrijdag 23 november, werd een eerste proefrit gemaakt in een splinternieuwe Citadistram.